Завод м'ясопродуктів

Опис

М'ясна фабрика у м. Кременчук входить до п'ятірки найбільших в Україні. Випускає понад 170 найменувань м'ясних виробів.

У будівлі, виділеній під виробництво, спочатку був відсутній ліфт, переносити всі матеріали, обладнання та панелі можливо лише вручну.

Завдання

Реконструкція холодильних камер відповідно до вимог Євростандарту (камери шокового заморожування та охолодження м'яса на підвісних шляхах після вибою). Демонтаж застарілого аміачного обладнання. Встановлення нової теплоізоляції.

Будівництво нової холодильної камери короткочасного зберігання м'яса курки (після транспортування перед наступним перевезенням).

Створення системи охолодження цеху з виробництва пельменів та вареників. Система кондиціювання повинна забезпечити одночасно задані умови зберігання продукту та комфорт для працівників цеху.

Організувати коректний режим роботи повітроохолоджувачів: кількість і якість повітря, що подається. Якщо його занадто багато - м'ясо обвітрюється і набуває сірого кольору (втрата якості). Занадто мало – виникає процес гниття (м'ясо не охолоджується до достатньої температури). Також важливо, щоб м'ясо у камері не пересушувалося.

Експертна думка

 Важливий правильний вибір обладнання саме для цього об'єкта. При виборі повітроохолоджувачів важливо забезпечити необхідну кількість і якість повітря, що подається: якщо його занадто багато — м'ясо обвітрюється і набуває сірого кольору, що тягне за собою втрату якості. Занадто мала кількість повітря може спровокувати процеси гниття, оскільки м'ясо не охолоджується до достатньої температури. Крім того, дуже важливо стежити, щоб м'ясо в камері не пересушувалося. Баланс між кордонами складно витримати, це потребує як технічних і теоретичних знань, а й практичних умінь.

Рішення

Демонтаж стін та застарілої ізоляції, заміна їх на сендвіч-панелі. Демонтаж підвісних колій. Реконструкція промислових підлог з облаштуванням підігріву та теплоізоляції.

Постачання та монтаж європейського обладнання відповідно до вимог технологічного процесу заморожування м'яса відразу після вибою. Встановили компресор Bitzer (простий та надійний) та повітроохолоджувачі ЕСO (Італія) для спеціалізованих рішень з тепло- та повітрообміну. Теплообмінне обладнання забезпечило мінімальне усушування продукту в процесі охолодження та заморожування (0,8%).

У новій холодильній камері на рампі встановили обладнання виробництва Китай та Таїланд (найоптимальніший варіант для маленьких приміщень).

Результат

Демонтовано старе встаткування.

Демонтовано будівельні конструкції.

Побудовано нові огороджувальні конструкції.

Змонтовано технологічне встаткування.

Побудовано окрему холодильну камеру на рампі.

Устаткування

Компресорно-конденсаторні агрегати Frascold (Італія)

Охолоджувачі повітря Gemak (Туреччина).

Лінійні холодильні компоненти виробників Danfoss (ЄС), Castel (EC), Alco Controls та інші.